Hasekura Alkmaar hét Japanse restaurant voor u!

Bent u toe aan een welverdiend Japans diner na een dag hard werken, shoppen, voordat je naar het theater/bioscoop/kroeg kroeg gaat of gewoon voor de gezelligheid? Dan is Hasekura Alkmaar een perfecte keuze!

Gasten kunnen vooraf of bij binnenkomst kiezen tussen de All You Can BBQ/Eat menukaart of á La Carte bestellen. Met de All You Can BBQ/Eat kunt u niet alleen onbeperkt genieten van de nieuwe BBQ gerechten, maar ook van de welbekende en authentieke lekkernijen zoals Sushi, Teppanyaki, Tempura en nog veel meer! Bekijk de menukaart voor alle heerlijkheden. De á La Carte menukaart is gemaakt speciaal voor de kleine eters of gasten die vooral de specialiteiten willen proberen.

Yakiniku & Wagyu

“Yakiniku”, ookwel internationaal bekend als “Japanse BBQ”, is een type Japanse restaurant waarbij gezelligheid aan tafel centraal staat. Op zijn Japans BBQ-en doet u gezellig samen aan uw eigen tafel. Letterlijk vertaald betekent Yakiniku niets minder dan “gegrild vlees” en verwijst naar gegrilde “Wagyu”, of letterlijk vertaald “Japanse rund”, dat voornamelijk bij Japanse BBQ restaurants wordt aangeboden. Wagyu staat ook wel bekend als het stukje vlees dat smelt in je mond, is van premium kwaliteit en heeft een hemelse smaaksensatie.

Bij Hasekura Alkmaar kunt u binnen het All You Can Eat BBQ/EAT menu onbeperkt genieten van overheerlijke huisgemarineerde of ongemarineerde kwaliteitsvlees, -vis en/of groente gerechten. Wagyu van verschillende kwaliteitsniveaus wordt vers voor een zeer scherpe prijs aangeboden om zoals de Japanners te genieten.

Tip: Combineer onze huisgemaakte knoflook-komkommersaus met BBQ vis- of groentegerechten en sesamsaus met BBQ vleesgerechten

Sushi bij Hasekura

De dag bij Hasekura Alkmaar begint met het bereiden van verse Sushi-rijst met onze azijn van eigen recept. Bij Sushi is in de afgelopen jaren meer dan een hype geworden in Nederland. De kunst van échte Japanse sushi lijkt hierbij soms vergeten. Sushi gaat om balans tussen verse ingrediënten, de juiste zuring en de zoutgehalte van de sojasaus voor de beste Umami (smaaksensatie). Hasekura heeft daarom haar focus op kwaliteit en authenticiteit. De traditie van het bereiden van sushi wordt hier dagelijks gedragen door de koks die met passie uw gerechten bereiden. Bij Hasekura bent u verzekerd van versheid en de traditionele Umami.

Teppanyaki, Tempura en Specialiteiten

Naast Japanse BBQ en Sushi biedt Hasekura Alkmaar ook Teppanyaki en Tempura gerechten aan. Zo kunt u bij Hasekura Alkmaar genieten van de vier lekkerste keukens uit Japan. Zoals in Japan worden de Teppanyaki gerechten á la minute gegrild met Sojasaus en Sake (Japanse rijstenwijn) als smaakmakers. Tempura wordt traditioneel bereid door middel van een huisgemaakte Tempurabeslag voor de juiste krokant-en-luchtigheidsverhouding.

Probeer ook eens de specialiteiten! Hasekura Alkmaar heeft alle populaire gerechten van Japan op de menukaart. Deze variëren van op houtskool gegrilde Wagyu, Tonkatsu Ramen noedelssoep tot de Japanse street-fingerfood Tako Yaki. Bij deze gerechten besteden we extra aandacht om de traditionele smaken zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. Ook in Japan gaat de liefde van mannen en vrouwen namelijk door de maag!